Mine computere


Jeg har gennem tiden fået skaffet mig et par computere, her er en liste over dem, og hvad jeg bruger dem til.


Server
Min server, det er en 1,7 Ghz'er, med 512mb ram. Den kører windows 2003 server, og operativ systemet ligger på en 20 gb harddisk. Jeg har for nyligt taget denne server ibrug, da den gamle var ret træt. Der ligger udover harddisken til OS, også 2 stk 1Tb harddiske i raid 1 til data.

Stationær
Dette er min stationære, det er en 2,66 ghz'er, med 512mb ram. Den kører windows xp pro på en 160gb harddisk. Denne maskine er rigelig kraftfuld, det er den jeg sidder foran når jeg er hjemme. Den er købt brugt af en kammerats kammerat, da den gamle jeg havde brød sammen under sommervarmen. Prisen var 2500kr, inklusiv en fladskærm.


IBM bærbar
Denne bærbar er en 1ghz'er, med 512mb ram. Den kører windows xp pro på en 30gb harddisk. Jeg har for nyligt skiftet over til denne bærbar til almindelig brug, fra min hp bærbar. Pga nogle problemer med hp'en, plus at denne har 512mb ram, mod 256mb ram på hp'en.
IBM thinkpads er nogle rigtig lækre bærbare. De holder til meget kraftige miljø påvirkninger uden at de bryder ned, derudover har designerne haft overskud til lækre features, som f.eks. deres thinklight som er en hvid lysdiode der sidder oppe på skærmen, så når den aktiveres, lyses tastaturet op.


HP bærbar
Denne bærbar er en 1,2 ghz'er, med 256 mb ram, den kører windows xp pro, på en 40 gb harddisk. Jeg har for nyligt forladt denne bærbar til almindeligt brug, og forventer at bruge den fremover til at undersøge sårbarhedderne ved netværk, deriblandt trådløse netværk.
Den har forskellige fejl, deriblandt når den bliver varm, går der noget galt med tastaturet, så det hele tiden sender print screen tast komandoer til computeren, så denne tast skal slåes fra i operativ systemet. Den ene højtaler er sprunget, så den er ikke så god at høre musik på.
Min mor og mig har malet et hammer og segl på låget af den, desværrer blev det lavet efter rygeforbudet i dsb's toge, derfor har jeg ikke vist mig så offentligt med den, det er noget øv.


Skype/vpn maskine
Denne stationære er en 633mhz'er, med 128mb ram, den kører windows xp pro, på en 3gb harddisk. Denne maskine blev sat op, fordi serveren ikke kunne køre skype, og jeg ville sætte en pabc op med en bylinje koblet til skype, derefter er maskinen blevet brugt til mange ting, deriblandt kørte en overgang som vpn server indtil den nye server kom i drift som så overtog VPN server funktionen. Det er rigtig praktisk at kører VPN når man er væk hjemmefra og skal bruge noget på sit LAN.


Thin client
Denne maskine er en 233mhz'er, med 64 mb ram, den kører dos på en 50 mb flash harddisk. Jeg har haft brugt denne maskine i dos mp3 projektet, men nu kører den bare dos med tcp/ip understøttelse, Jeg har mulighed for at kører "fjernskrivebord" på den, vha et mærkeligt gammelt dosprogram.
En lille sjov ting ved denne maskine er, at da jeg skulle tage billede af den til denne side, havde jeg "mistet" den, dvs. jeg kunne se at den stadig svarede på pings, og jeg kunne "snakke" med den, men jeg kunne ikke huske hvor på mit værelse jeg havde lagt den.


Gammel IBM bærbar
Jeg har 3 af disse IBM bærbare, de er 233mhz'ere med 96mb ram, de har 4 mb's harddiske. Jeg bruger den til at teste / lege med ting under forskellige operativ systemer, jeg har derfor windows 98 på den ene, fluxbuntu på den anden, og dos på den sidste.
Jeg har fundet det meget smart at bruge bærbare til dette, da de ikke fylder så meget som en stationær, men stadig er en rigtig maskine (modsat hvis jeg havde brugt ms virtuel pc).


Compaq bærbar
Denne bærbar er en 1,2ghz'er, med 256mb ram, den kører windows xp pro og linux på en 20 gb harddisk. Den har kortvarigt været brugt til test af svaghed i netværk, deriblandt trådløse netværk. Den blev dog blevet foræret til en ven i Aalborg, da hendes maskine stod af, den indgår altså ikke i min samling mere.