Hørebøf-museet


Jeg har gennem tiden fået skrabet en del gammelt lort sammen, deriblandt nogle hørebøffer, dem vil jeg vise her.


Dynaco dh-148
Dette er et stereo sæt, det sidder lidt stramt om hovedet, men når man først vender sig til det, føles det rigtig rart. Jeg har købt det på et loppemarkede på bornholm, jeg blev tilbudt det for 25kr, men da jeg kun havde sedler, og sælger ikke kunne give møter tilbage blev prisen 50kr.
Man kan se på sættet at det på et tidspunkt har fået skiftet ledningen, det er således nu udstyret med 4 meter uskærmet kabel, med mini-jack stik.


Lenco k106
Dette er et stereo sæt, det sidder relativt løst på hovedet, og kan derfor ikke bruges til f.eks. trommespilning. Jeg har brugt det, da jeg tidligere var lyd og lys tekniker på paramount DIY. Jeg købte det på et loppemarkede for lang tid siden, tror jeg gav 30 kr for det.
Da jeg fik det hjem og testede det, viste det sig at den ene side ikke ville spille (den modsatte side af der hvor ledningen går op i sættet) det kunne hurtigt klares ved at skifte ledningen mellem de 2 bøffer. Derudover har jeg givet det en omgang isolerbånd på puden på bøjlen, da læderet på denne var meget slidt og smuldrede


KTAS sæt
Dette sæt er mono, med kun een bøf, til gengæld har det også en microfon. Det sidder højest ukomfortabelt på hovedet, dels sidder det meget løst, dels griber det ikke helt rundt om hovedet, dels så er der ikke nogen pude på bøffen, så det er altså plastik mod øre. Derudover er det "telefonlydkvalitet" da den ikke kan formidle frekvenser under 300hz og over 3400hz. Jeg fandt det i en skrot dynge på arbejdet.
Det har i sin tid været brugt til at finde de rigtige ledninger i et telefonkabel, der har været monteret gaffeltransformator i sættet, og så har man siddet med den ene gren til jord, og den anden i en kniv, hvor man så har skåret ned gennem isoleringen til kobberen, og hørt om man fik fat i kolegaen der stod ved skabet, med et lignende sæt koblet til jord gennem et batteri, det skete dog ofte at man fik forbindelse til en tilfældig kunde på vejen.
Jeg har bygget dette sæt om, ved at pille gaffeltransformatoren ud, og koblet mic og bøf gennem et kabel til 2 jack stik, og har således kunne anvende det til skype gennem min computer.


Fly sæt
Dette sæt er mono, med 2 bøffer, det har også en microfon. Derudover er det også et høreværn. Det sidder meget stramt om ørene, men samtidigt føles det rigtig godt. Jeg har for nyligt købt det over nettet, jeg fandt sælger via www.brugtgrej.dk. Han havde i sin tid fået det istedenfor kørepenge.
Jeg har bygget dette sæt en lille smule om, ved at jeg har klippet ledningen (jeg havde ikke lige sådan et proporitært flyheadset stik liggende) og lavet en fin tapemuffe (ledningen var ikke sønderligt lang) over til et kabel med 2 jackstik. Da jeg skulle til at lave denne ombygning, kunne jeg virkelig mærke at dette var kvalitet ud over det sædvanlige. I første omgang forsøgte jeg at skilde connectoren ad, men denne var simpelthen alt for stram til at dette kunne lade sig gi sig. Derefter besluttede jeg mig for at klippe ledningen. Da jeg klippede ledningen, kunne jeg godt mærke at det var noget af en ledning for et headset. Det var dog et størrer arbejde at få barken af kablet, da der var noget meget genstridigt stof viklet omkring det, derudover var alle ledninger dublerede i kablet. Jeg tror der er nogen der har gået med livrem og seler.