Min "nye" telefon.


Jeg har købt mig en "ny" telefon.
Grunden til dette var at jeg i toget en dag var blevet lagt mærke til fordi jeg sad med en nokia 6230I, som nu ellers ikke er så gammel en telefon igen.
Så tænkte jeg, hvis man skal være gammeldags, bør man være det ordentligt, så jeg skaffede mig derfor denne nokia 9110, i følge dens servicemenu, er den fra den 2/2-1999, hvilket vil sige at den har haft 10års fødselsdag.
Aligevæld indeholder den mange spændende funktioner og mulighedder, som man ikke just forbinder med en telefon der kom året før den velkendte 3310.
Udenpå ser den ganske anonym og tilforladelig ud:

9110 lukket

Men når man åbner den, bliver det rigtigt interresant:

9110 åben

Det er en 486 baseret PDA, der kører dos med geos ovenpå som Operativt system. Alt fungere rigtigt godt i den, den vil dog gerne reboote engang imellem.

Jeg har allerede fået lavet lidt sjaw med den.
Jeg fandt at nogen havde skrevet et program til den, så den kunne bruges som en rs-232 terminal, så jeg for hurtigt til lodekoblen og lodede et kabel, til at koble den op på consolporten på min cisco router.

9110 -> cisco consol kabel


Cisco router boot set fra 9110


Cisco router login fra 9110

Derudover har jeg købt en pakke med nogle brugte telefoner (for at få nogle flere ladere og datakabler og sådan), derfor var jeg pludselig i besidelse af 4 nokia 9110'ere, hvorfor jeg kunne tage disse 2 billeder, jeg har valgt at kalde "the phoney guy".

The phoney guy


The phoney guy

Derudover fandt jeg også et program på nettet til at snakke med telefonen fra GNU/linux, men det var fejlbehæftet, hvorfor jeg (med kyndig hjælp fra et par gode kammerater) rettede fejlene, og nu har en virkende nserver til GNU/linux. Den kan downloades her
Hold øje med denne side, da jeg vil oploade nye finurlighedder med 9110'eren her.