Hvor er fasen?


Jeg blev vækket en søndag morgen, kl 8:56:31, af en underlig lyd. Jeg kunne ikke rigtigt forstå hvor den kom fra, jeg lå et stykke tid og undrede mig meget over hvor den kom fra, og tænkte så at hvis jeg nu satte mig i min stol ved min computer, så kunne jeg sikkert bedre høre det. Men på vej over mod stolen faldt mine øjne over upsen, eller nærmere fejllampen på frontpanelet.

Orange lampe indikere at den ikke bliver forsynet med strøm

Den lampe der lyser betyder at den manglede strøm, Men da jeg så at jeg stadig var på nettet undrede det mig, da routeren ikke sidder bag nødstrøm, jeg tænkte derfor at det måtte være proppen til mit værelse der var røget. Op til tavlen og kigge, men, hmm, sikringen fejlede intet. Nå, rundt og kigge i huset, komfuret virkede, men ikke ovnen, vaskemaskinen virkede, men ikke tørre tumbleren, stille og roligt gik det op for mig at der nok manglede en fase. Jeg trækkede nu en forlængerledning, fra et stik der virkede, ned til upsen, så kunne den jo lade lidt, jeg har nemlig oplevet før at den ene fase ryger, og så går der en time, så ryger de andre, og hvis det skete, så skulle upsen gerne være ladt op, så jeg kunne spille så højt at jeg fik en støjklage, jeg har altid godt kunne tænke mig en støjklage under et strømsvigt. Jeg tænkte på at skruge tavlen åben for at måle, men da jeg ikke har l-aus kursus, tænkte jeg at det ville være en dum ide, istedenfor gik jeg over til naboen, jeg forklarede at jeg inde hos mig manglede en fase, om de manglede noget strøm hos dem? Hun svarede "jeg har ikke så meget forstand på el, men der er da lys i vores lamper." Hmm, tænkte jeg, jeg gad ikke rode mig ud i at forklarer en NT'er hvad 3 faset strøm indebærer så jeg gik tilbage til mig selv. Jeg ringede nu til en god elektrikker ven, som jeg altid ringer til når der er noget med strøm jeg ikke forstår, og det er tit det sker. Han siger at der er små huller i skufferne der holder sikringerne, hvori jeg kunne stikke mine prøvepinde ind, jeg går op og kigger, og ganske rigtigt, det var der spilme, jeg måler, og tænker at man nærmest skulle tro der havde været en dybere tanke med de huller, de var i al fald smarte til måleformålet. Nå, tilbage til målingerne, der er ikke noget målehul i nullen, så jeg tager den fase til fase, fase r til fase s: 230 volt, fase r til fase t: 230 volt, fase s til fase t: 400 volt, kan du gætte hvilken fase der manglede? Jeg gætter på fase r. På nuværende tidspunkt tænker jeg at det måske var en bedre ide at få koblet køleskab og fryser på forlængerledningen end upsen, jeg kobler om, efter det er gjorn ringer jeg til seas-nve, jeg spørger manden i fonen om han kender noget til en manglende fase i tølløse, han spørger hvor jeg bor, jeg fortæller min adresse, og han siger "Jeg sender lige vagten ud" og han lægger røre på. Hmm, vi må vidst heldre vente på at vagten kommer.

Teknikeren ankommer

Teknikeren ankommer, og jeg siger "undskyld jeg sætter dig i arbejde så tidligt en søndag morgen", hvortil han kigger på sit ur og siger "det er spilme ikke morgen mere". Det måtte jeg jo så give ham ret i. Han går ind og gentager mine målinger, og kommer heldigvis frem til samme konklussion. Han går udenfor og kigger, og kan se at der mangler tråden på den ene sikring på forgreningen til vores stik luftledninger.

Den nedderste af de tre keramiske sikringer på grenen er sprunget

Så bliver han jo nød til at ringe efter en kurvvogn, da han jo gerne skal der op og skifte den sikring. Vi måtte vente 45 minutter før den kom.

Kurvvognen ankommer

Da kurvvognen kom gik det pænt stærkt, jeg måtte skynde mig for overhovedet at få de 2 billeder af ham i arbejde.

Han arbejder, set fra modsatte side af vejen


Set fra vinduet på første sal

Da han havde skiftet sikringen, kørte alt som det skulle, og jeg kunne endelig få min morgen te, Elkedlen sidder nemlig på den fase der var røget.
Vi kan i mellemtiden nyde disse screenshots fra overvågningsprogrammet til min ups.

Linje spændings overvågning.


Event loggen fra upsen (kører efter vintertid)

Det lille stykke tid under afbrydelsen hvor der aligevæld var strøm, var da jeg fik trukket forlængerledningen, inden jeg kom i tanke om at køleskab og fryser også var ramt af strøm afbrydelsen.
Men alt i alt, så var det en fanstastisk insats som seas-nve lavede, omkring 3 timer og 10 minutter fra fejlen opstår til den er rettet, genialt!